Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Executive Coaching

It’s lonely at the top

Een positie met eindverantwoordelijkheid wordt vaak met eenzaamheid geassocieerd: It’s lonely at the top.

Dat risico ligt inderdaad op de loer. Niet alleen omdat belangrijke besluiten uiteindelijk door één persoon genomen moeten worden. De eenzaamheid van de eindverantwoordelijke heeft vaak ook te maken met tijdmanagement en het ontbreken van personen die je kunnen corrigeren.

Houd de zaag scherp

Een hoge positie bekleden gaat vaak gepaard met het stopzetten  -vanwege tijdsdruk- van het onderhoud van het eigen innerlijk, en het op een laag pitje zetten van ontspannende contacten. Dit kan nadelige effecten hebben op het eigen innerlijk maar ook voor de kwaliteit van leiderschap.

 Daarom is het juist voor mensen die extra verantwoordelijkheid dragen van belang verantwoordelijkheid te nemen voor zorg en tijd voor zichzelf. “Houd de zaag scherp.”

Wijsheid in leiderschap

In deze tijd van globalisering, hectiek, snelle veranderingen en complexiteit is wijs leiderschap het gezonde tegenwicht. Waren eerst doelen, resultaten en carrière leidend, in de fase van wijsheid is gelijkmoedigheid en het acteren vanuit rust en balans een nastrevenswaardige gemoedstoestand. Regelmatige reflectie op eigen handelen en innerlijke motivaties dragen bij aan wijsheid in leiderschap.

Ontspannen reflectie: een interval in de tijd waarin nieuwe inzichten kunnen ontstaan

Het is goed om geregeld in een zone ‘zonder gevaar’ te verkeren, waarin je niet op je woorden hoeft te passen, waarin je ontspannen kunt reflecteren met iemand die niet op enigerlei wijze in een hiërarchische relatie tot je staat. Waarbij over alles gesproken kan worden en zonder risico zorgen en onzekerheden gedeeld kunnen worden. En waarbij door reflectie de diepere lagen van je eigen wijsheid aangeboord worden: wijsheid in leiderschap. Vanuit vertrouwen in de innerlijke stem en verbinding met de omgeving. Een ervaren coach met een professionele achtergrond op het gebied van leiderschap en reflectie kan passend zijn. Afspraak maken of meer informatie: bel 06 53 759 286 of mail info@indracoachingentraining.nl.